Testing

Eén test zegt meer dan duizend woorden (anoniem).

In de ontwerpfase worden aannames en voorspellingen gedaan teneinde het uiteindelijke gebruik te simuleren.  Een simpele check op die uitgangspunten door het uitvoeren van een test geeft danwel vertrouwen omdat de aannames worden bevestigd. En zo niet, dan geeft de check een goed uitgangspunt waarom niet en waar de risico’s dan wel zitten.

Hoe eerder een test of check wordt uitgevoerd des te korter wordt de doorlooptijd van projecten (geen dubbel werk), des te lager zijn de kosten van wijzigen (1-10-100) en des te groter is de motivatie (omdat we aan het opbouwen zijn).

Een test kan een officiële test zijn, volgens normen en/of specificaties, maar vaak geeft een indicatieve, snelle, goedkope test al hetzelfde of zelfs meer inzicht.

Wij helpen u graag bij het vinden van de juiste test, de juiste testlocatie en apparatuur. Het is bijvoorbeeld erg inefficient en duur om een klein productje in een grote klimaatkast of op een grote triltafel te testen. Door deze inkadering kunt u veel geld besparen.

Ook brengen wij u graag in contact met vakspecialisten, wilt u bijvoorbeeld iets specifieks over zweet, EMC of tribologie weten, wij zorgen dat u deze specialisten te spreken krijgt.

 

Zie ook:

List of analysis, testequipment and training/services